Japan har fire meget forskellige årstider og alle har deres særlige favorit. Somrene er varme og klistrede, vintrene er kolde og sne. Foråret og efteråret er begge store ændringer, og du kan se det overalt.
En stor ting om Japan, AOS fire årstider er, at der er sæsonbetonet mad! Der er en sæson for næsten alle slags mad man kan forestille sig. Vinteren er Oyster sæson. Nogle mennesker siger, at du kun spise østers i R måneder. I Japan er der lignende ordsprog, Äúdo, ikke spise østers efter Cherry Blossom (april), AU. Det betyder, at de bedste måneder at spise østers er januar, februar, marts, april, september, oktober, november og december. Selvfølgelig "R Rule" givet mere mening i dagene før moderne køleanlæg. I dag, de fleste anerkender, at østers kan spises året rundt uden problemer.
I efteråret, det vil sige fra nu og indtil marts, begynder du at se østers i sæsonen igen. Det er Kaki (østers) sæson. Det er en lækker behandling kaldte kaki-yngel, friturestegt østers. En af de bedste måder at nyde østers i Japan er i kaki nabe (østers gryderet). Kaki Shigureni Chazuke, simmered Uramura østers og frisk ingefær kvalt i en tyk, sød soya sauce serveret på en skål ris, ville være dit valg, hvis appetitten er lille. Dette er et let måltid, men det giver dig et pænt løft af energi i sommervarmen.
Den mest kendte japanske østers i USA er den, Äúkumamoto østers, AU. Kødet er buttet og saftige. Smagen er ren, rig og briny. Skallen er lille, men har en dyb cup, som er riflet og skulpturelle. Historien om Kumamoto østers er meget interessant. 50 år siden, japanske østers kultivatorer begyndte at eksportere Kumamoto østers til Californien, drømmer om voksende deres virksomheder. Men amerikanerne opdagede, at de kunne dyrke Kumamoto østers i Californien, som førte til billigere og friskere indenlandske Kumamoto østers. Dette forårsagede forsvinden Kumamoto østers dyrkning i Japan. For nylig, japanere, der havde spist Kumamoto østers i USA begyndte at skabe en efterspørgsel efter Kumamoto østers i Japan. Så begyndte Kumamoto præfektur dyrke Kumamoto østers og forhåbentlig vil det være på markedet i denne sæson.
Den Kumamoto østers er en eksotisk miniature udvalg af det, der kaldes Pacific eller japanske østers. Kumamotos adskiller sig fra deres nordlige fætre på flere måder: De har en overlegen smag, er mindre, dybere skål, har en længere holdbarhed, og er altid i sæsonen.
Kumamotos fra Tillamook Bay er mildt frugtagtig og sød med en rig smør-creme tekstur. Deres størrelse, konsistens og smag gør dem en favorit af en halv-shell kendere, og det bedste valg for de-første gang østers oplevelse.
På grund af efterkrigstidens industriforurening, Kumamotos uddøde i deres eget farvand. Pacific Northwest landmænd har holdt arten i live. Der er nu Kumamoto østers restaurering projekter i Japan.
Når japanere spiser friske østers, de tjener dem med ponzu sauce (citronsyre eddike sauce) kaldes, Äúsugaki, AU, der Äúcooks, AU østers.
Østers er let fordøjeligt og indeholder en fremragende balance mellem ernæring. I vestlige lande er østers kaldes "Milk of the Sea", fordi østers er så nærende som mælk. Nyere undersøgelser har imidlertid afsløret, at den velsmagende muslinger er endnu mere rigelige i forskellige næringsstoffer end mælk. Det følgende er en liste over de bemærkelsesværdige næringsstoffer i østers. - Glykogen Glykogen er et kulhydrat lagres i dyrevæv og bliver glukose, når absorberet af mennesker til at levere energi. Indtaget af glykogen styrker funktionen af leveren.
Proteinet i østers indeholder nogle aminosyrer som f.eks glutaminic syre, cystein og taurin osv. Disse aminosyrer kan skille til at neutralisere giftstoffer, og fjerne de giftige stoffer fra kroppen. - Vitaminer og Mineraler Østers indeholder vitaminerne B1, B2, B6, B12, og C. Zink, en forudsætning for menneskelig vækst, god blodgennemstrømning og seksuel modenhed, er også til stede. Calcium, jod og jern er også rigeligt i østers. Ud over disse rigelige næringsstoffer, er østers lettere at blive fordøjet end andre skaldyr, så de er let absorberes af børn og ældre.
Miyagi Prefecture leverede 70 procent af Japan, AOS frø østers før lider omfattende tsunami skader. Andre præfekturer er nu travlt med at sikre unge østers, da sommeren er det sæson for at suspendere dem fra svæver i havet.
På japansk havbrug, er østers knyttet til linjer suspenderet fra flydende bambus eller træ flåder. De flåder tillader tre-dimensionel brug af havet plads til tætte dyrkning og kan flyttes for at undgå røde tidevand og parasit koncentrationer. Men de er modtagelige for skade fra tyfoner. I Miyagi Prefecture, blev de fleste flåder sunket eller transporteres til havs af 11. marts tsunamien.
Den Sanriku region Japan er et af de mest berømte østers voksende områder i verden, og to gange i fortiden, har de hjulpet østers mænd i Frankrig repopulate deres lager efter at sygdommen havde visket det ud. Nu, efter tsunamien, er de franske returnerer fordel. Men den japanske er i et kapløb med tiden, idet de har brug for at få deres østersfarme ombygget i midten af sommeren, hvilket er, når de har deres spyttede sæt når østers larverne frigives og kigge efter et hjem.
Kilder:
No comments:
Post a Comment